Snabb motor...?

Mitt intryck av den motor vi idag använder, Turnigy 8.5, är riktigt bra. Jag blev förvånad i Luleå där jag trodde att motorn skulle vara, eller snarare kännas, långsam. Visst, jag körde efteråt med min 6.5:a som hade en hel del mer "pulver" men inte så att det gjorde bilen så mycket snabbare. Jämför man varvtider från 2013 så skiljer det ca 0,5 sek mellan motorerna. Ser man till ett tävlingsheat så blev fältet mer hoptryckt och man fick verkligen kämpa för att ta sig om de förare som håller sig på samma nivå. De snabbaste hinner jag inte med och jag kan fortfarande, men långsamt, köra ifrån några "nybörjare" (Definitivt fel att säga nybörjare för alla tar kliv framåt och är nu nästan ikapp mig, som provat detta i 15 år, men jag hittade inget bra ord...) med denna motor. Varvtiderna säger sitt och det är framför allt den bakre delen i fältet som får komma till sin rätt nu.

Det är just tävlingsmomentet där så många kör ungefär lika fort som gör att motorvalet känns ok. Fältet skulle kunna vara samlat i nästan alla varv om ingen gjorde några misstag. Med snabbare motor är misstagen betydligt fler och förarna sprids över banan mycket fortare. Jag trodda att banan i Luleå skulle kännas snabbare och att motorn inte riktigt skulle räcka till, men nu vet jag att mina misstankar om känslan var fel, framför allt under tävling. Även om flera av oss faktiskt kört ett tag så är misstagen för många för att en snabbare motor skulle komma till sin rätt.

Är du riktigt snabb så känner du kanske lite annorlunda och kommer förespråka en snabbare motor, inte bara på träningen, utan även på tävling. Jag vet inte vad t.ex. Marcus tycker, som var med nu i Luleå, trotts sina erkänt mycket stora framgångar inom sporten och under flera år som en av landets snabbaste förare, var det för "trögt" med 8.5? När den svenska eliten kör då hänger man ju av både NT200 och 1:8 Track vilket är nog så häftigt. Men jag har fullt sjå med att fundera ut hur jag ska kunna köra lite fortare så att Linus får någon att tampas med. Just det känns nu mer som "mission impossible" och jag får istället köra mitt allra yttersta för att kunna hålla någon, även "nybörjare", efter mig. Det är inte lätt när alla bilar går lika fort.

To prevent automated spam submissions leave this field empty.