Körtid

Jag och Peter hade en diskussion om heatlängd och hur lång tid man kan köra på en ack, därav undersökningen på framsidan.

Idag gjorde jag en praktisk test där jag körde en fulladdad ack tills reglaget slog av.

Förutsättningar:

  • Motor: Turnigy 17.5 lindningar.
  • Ack: nanotech 5300mAh
  • Li-po cut-off: 3.4V

Resultat:

Efter 8 minuter börjar jag bli lite trött i huvudet, efter 12 minuter började jag få ont i ryggen (dags för fysträning?) efter 15 minuter började det komma misstag, efter 20 minuter var det regelbundna misstag.

Efter 155 varv och just förbi 25 minuter så klippte reglaget.

Reflektioner.

Långa heat ger en helt annan utmaning dom jag finner väldigt fascinerande, det är det enda jag saknar från 1:8 buggy.  Personligen skulle jag vilja ha mycket längre heat, gärna med "tank-stopp" om det kunde lösas på ett praktiskt sätt.

Dagens test visar att vi har möjlighet att köra 15 minuters heat utan att deltagarna skulle bli bestraffade kostnadsmässigt och att man skulle kunna köra 30  minuter med 3 minuters uppvärmning med 7000mAh ackar.

Vad är bäst för NTCC? Förmmodligen är det inte bra att ha ett tävlingsformat som av vissa kommer att kännas som tortyr, så jag får nog fortsätta att dröma om mina långa race....

Eller vad tycker ni?

 

Bild för Stepet
Bild för StepetBild för Stepet
Nedkopplad
Senast sedd: 4 dagar 17 timmar sedan
Medlem: 2014-01-05
Körtid

Håller typ med Kent angående länd på finalerna. Har inte gjort ett liknande test som han men tycker att långa finaler skulle vara jätteskoj att köra. Men för närvarande är det nog bättre för NTCC att vi kanske kör max 7-8 minuter i våra finaler.

Jag drömmer dock fortfarande om långa finaler. Kanske kan prova 15 min på skoj vid lämpligt tillfälle? Ända sedan jag provade min nitrobil med extra tank som klarade 25 minuter på en tankning och JSTCC's långlopp för ca 10 år sedan, har jag velat ha "långlopp" med som omväxling.

Bild för Tudor_47
Bild för Tudor_47Bild för Tudor_47
Nedkopplad
Senast sedd: 2 veckor 4 dagar sedan
Medlem: 2014-07-22
Halloj,

Halloj,

 

långa finaler..
där har jag kanske lite erfareheter då vi kör 35 minuters finaler i F1 serien,  självklart klarar en ack inte 35 minuter, ja kanske de största

för att stävja batterijakten så har vi lagt in en obligatoriskt depåstopp om 4 minuter någonstans i mitten, eget val när,
men det måste ske efter 10 minuter och innan de sista 10 minuterna.

Det blir klart annorlunda och man hinner börja uppleva andra fenomen som att koncetrationen sviktar mm, däcken slits såklart.

Tycker dock inte att det är den vägen NTCC ska ta, då jag ser NTCC som en norrlänsk variant av de touringserier som går i södra sverige.
Någon gång skulle vi kunna träffas allesammans och köra ett längre lopp med depåstopp för batteribyten.

Logga in eller skaffa ett konto för att kommentera
To prevent automated spam submissions leave this field empty.